top of page
395A9092.JPG

BY.ELIZA

Min karriär startade tidigt, att vara kreativ är något jag fötts med och alltid brunnit för. Om jag skulle nämna allt jag tagit mig för genom åren kommer den här presentationen bli alldeles för lång och tråkig att läsa, men för att nämna ett axplock av saker jag håller lite extra varmt om hjärtat så fortsätt gärna.

Under närmre 8 år hade jag nöjet att arbeta som Master stylist och Academy Manager på Larsson&Lange i Malmö och Skanör. Mitt arbete är en väldigt stor del av den jag är. Jag är oerhört dedikerad, driven och nyfiken vilket resulterat i att jag har en enorm hunger för vidareutbildning. Därav innehar jag titlar som Redken Certified hair colorist (RCH) samt Glossing specialist. År 2018 utbildade jag mig äntligen till makeup artist hos fantastiska Nathalie Mitovski där jag senare även specialiserat mig inom bröllops makeup. Jag har även haft den stora äran att skapa makeupen till det vinnande bidraget i både kategorin ”Årets dam” samt ”Årets frisör” 2020 av stjärnan Alireza Mousavi. Att 2023 få mitt arbete publicerat i Sveriges största bröllopsmagasin kändes fantastiskt efter ha över 100 gjorda bröllop i bagaget. 


Haircoach är en ärofylld titel jag tagit mig an då intresset för skalp & hårhälsa till min stora glädje växer enormt. Att få hjälpa människor både digitalt, genom social media och på salongen till ett bättre och friskare hår har verkligen blivit min hjärtefråga. Jag ser mig själv som en fullständig nörd inom mitt yrke och mitt ständiga driv tar mig alltid vidare framåt. 


Idag driver jag mitt eget AB under namnet By.Eliza, ett namn jag kommit att bli väldigt stolt över efter en halv livstids arbete. Att få känna friheten i att varva salongsjobb med frilans och kunna välja min arbetsplats; backstage inför en stor hårshow, på ett slott i Toscana eller fashion week i Köpenhamn har fått mig att växa så enormt i min kreativitet.


 Vad fint att du tog dig tid att läsa om mig, hoppas vi ses! Love/ Haircoach

bottom of page